Karin
Hits: 448

MPCoach teamleden en Provence

Weer terug op eigen bodem! Na een paar heerlijke weken vakantie in ons geliefde Frankrijk. Gestart in de Franse Alpen, waar de beklimming van de Col du Galibier (2.645m) bovenaan ons lijstje stond. Tja, en als je daar dan toch

in die omgeving bent, konden de andere bergen uit de cyclo La Marmotte natuurlijk niet achterblijven. En we zouden op zoek naar de alpenmarmot (missie geslaagd!). We hadden een mooie plek op een camping met een werkelijk formidabel uitzicht op de gletsjer van La Meije. De vakantie kon beginnen.


Het liep echter anders ... Vanwege regen, wind, mist en kou ('s nachts maar 3gr met verse sneeuw op de bergtoppen!) plus nog minimaal zo'n week in het vooruitzicht besloten Roel en ik al snel door te reizen tot we de zon zouden zien. La Route Napoléon bracht ons uiteindelijk in het land van de lavendel en we vonden een ruime plek op een prima camping municipal. Ook hier een geweldig uitzicht! Onze tent keek uit op een wel heel bekende berg, de Mont Ventoux, waarvan de top de eerste vier dagen van ons verblijf overigens in nevel gehuld bleef. De berg lonkte wel, maar liet zich nog niet helemaal zien.


Twee weken lang hebben we heerlijk op onze racefietsen door de Provence getoerd. Wat 'n máchtig gevoel om daar te fietsen! We maakten tochten tussen de 50 en 100 km door verschillende gorges, waarvan de Gorges de la Nesque wel de mooiste was. We reden door de prachtige bloeiende en geurende lavendelvelden en kwamen door schilderachtige dorpjes waar de tijd lijkt stil te staan. We bezochten o.a. de Abbaye Notre-Dame de Sénanque en mooie plaatsen als Gordes, Fontaine de Vaucluse, Monieux, Venasque, Pernes-les-Fontaines enz. enz. We deden ons tegoed aan flinke borden pasta of salade en ontmoetten fietsers uit o.a. Tsjechië, België, Duitsland en natuurlijk Frankrijk. Tijdens de tochten beklommen we ook een paar cols, zoals o.a. Col de la Madeleine (6,8 km en gem. stijging 2,2%), Col de Murs (12,2 km en gem. stijging 3,4%) en Col de Notre Dame des Abeilles (10,6 km en gem. stijging 6,1%). Op één van onze 'rustdagen' (20 juli) bezochten we de Tour de France (etappe 15 van Tallard naar Nîmes) om daar 'onze' mannen Ten Dam en Mollema aan te moedigen. Zoals altijd weten de Fransen, ook in de kleinste dorpjes, hier een mooi feest van te maken! In totaal hebben we in 14 dagen tijd 640 km gefietst, waarbij we bijna 15.000 hoogtemeters hebben overbrugd. En ook nog 3x de Mont Ventoux hebben beklommen!

  • No comments found