Desmond
Hits: 433

Vers van de pers

Johan van der Eijk (DRC de MOL) heeft op zaterdag 27 september jl. zijn eerste sportklasse koers gewonnen. Tijdens een bloedstollende finale, waar een sterke kopgroep was ontstaan, bleek hij de snelste in de sprint. Na maanden van een intensief trainingstraject

en wedstrijden vielen alle puzzelstukjes op hun plek.

Vroeg in de wedstrijd probeerde Pim Achterkamp een ontsnapping te forceren waar Johan van der Eijk direct op reageerde. Te vroeg, bleek, want snel kwam het peloton terug en werd het gat gedicht. Halverwege de koers was het Johan zelf die het initiatief nam en wegsprong uit het peloton. Johan bleef weg en er sloten ronde na ronde meerdere renners aan, waardoor er een kopgroep van tien man ontstond. Hierdoor kon Johan na een zeer zware inspanning weer een beetje op adem komen en herstellen. In de laatste bocht, 400 meter voor de eindstreep, zat Johan in laatste positie en was de eerste die de sprint aanging. “Erg vroeg”, vindt hij achteraf. “Maar omdat de voorste uit de groep vaart minderde, werd ik als het ware gelanceerd.” Zijn acceleratie was verbluffend. Niemand kon zijn achterwiel bereiken en zo was het, na eerder een derde plek in Numansdorp, zijn eerste overwinning in de sportklasse!

Talent Johan zat vaak met genoteerde uitslagen in de top 5 en top 10. Met regelmaat won hij zijn clubwedstrijden bij de Hoekse Renners. De samenwerking die Johan van der Eijk en Desmond Buyk van MPCoach.nl 2 jaar geleden zijn gestart, heeft zijn vruchten afgeworpen. Naast een goed getraind lichaam zijn er andere voorwaarden om goed te kunnen presteren. Namelijk koersinzicht en kennis. “Ik heb veel koersen gereden de afgelopen maanden”, vertelt Johan, “dat heeft me zeker geholpen”. Er zijn echter ook andere factoren van belang om op het podium te kunnen eindigen. Naast het doordachte trainingsplan en de opgedane ervaring, zorgt Johan voor optimaal herstel door massages en laat zich adviseren op het gebied van de juiste voeding. Yvonne van Bommel, masseur en orthomoleculair therapeut bij PhysicalTouch, heeft dit in de afgelopen periode op zich genomen.

“De sportklasse is een hele moeilijke klasse om in te rijden”, vertelt trainer Desmond Buyk. “Vaak zijn het oud-profrenners en oud elite renners die na jaren van een intensieve fietscarrière in de sportklasse deelnemen. Om hiervan te winnen moet je mentaal en fysiek topfit zijn en Johan heeft bewezen dat hij dat is”.

“De eerste overwinning is binnen en zo gaan er vast en zeker meer volgen. Ik heb nu al zin om als een nieuwe Kittel 2015 in te gaan”, aldus winnaar Johan, die voldaan terugkijkt op het afgelopen wedstrijdseizoen en zich nu gaat richten op een nieuw seizoen.  

Du hast die Haare schön, du hast die Haare schön…. Du hast, du hast, du hast die Haare schön!      

  • No comments found