Hans Buijing
Hits: 458

Draaiende tegenwind

Eindelijk lijkt de ijzel, sneeuw en vorst even voorbij te zijn. Het lijkt zelfs een beetje voorjaar als de zon schijnt. Ik heb zaterdag ook al buiten gefietst omdat ik samen met Fabienne in een superstrak trainingsschema zit van Desmond (The Coach). De bedoeling is dat ik straks een cyclo in Frankrijk, La Vaujany, een beetje goed kan uitrijden tussen mijn maatjes die allemaal jonger zijn en sterker lijken dan ik op dit moment.   Dus ik gooi er brutaal een appje uit voor de zondagmorgen. Er zijn er veel met andere verplichtingen, maar warempel er zeggen er toch nog

zes toe met ons mee te gaan.    

Zondagmorgen. De straten zijn nog nat, maar de voorspelling is dat er geen regen meer valt. Miranda gaat vandaag voor het eerst mee met ons zondagspeloton. Dit is wel het beste moment om 'in te stappen'. In de winter rijden we tenslotte een wat rustiger tempo. Ze oogt ietwat nerveus maar ze ziet er goed gesoigneerd uit. Mooi nieuw jasje aan en een glimmende fiets. Edwin staat stoer met de borst vooruit en met een bravoure van een Arnold Schwarzenegger in betere tijden. Hij heeft vrijdag een sporttest gedaan bij het SMA en heeft een geweldig resultaat behaald. Alleen bij het onderzoekje van de knieën keek de arts een beetje bedenkelijk. Met twee handen moest hij de knietjes van Edwin vastpakken om een beetje grip te hebben. Na wat heen en weer bewegen van de knieschijven was er verbazing alom. "Waar zit die meniscus nu?" "Nou die heb ik al een paar jaar niet meer hoor." Oh. "Nou dat wordt niets op de wattbike" zie je de sportarts denken. Edwin trapt dat het een lieve lust is en ziet het tellertje doorschieten naar 350watt. De arts vraagt zich af of die grote vent zijn metertje gemanipuleerd kan hebben. Nee het is echt waar. De arts weet van geen ophouden en blijft Edwin maar complimenten geven. Met een mooi medisch rapport gaat 'de tank' weer naar huis.    

Vanaf ons kruispunt Hoekscheweg rijden we met de klok mee een rondje Hoeksche Waard. De jonkies (Guusje en Johan) nemen kop en de rest volgt. De wegen zijn toch wel natter dan we dachten. Edwin heeft bredere bandjes omgelegd, wat betekent dat ik er snel als een krentenbol uit zie. Mijn gezicht zit onder de modder. De modder zit tot onder mijn helm. Ik proef ook dat er nog veel pekel op de weg moet liggen. We wisselen regelmatig van koppositie. Alleen waar blijft John toch telkens. Beetje kletsen, beetje lachen en een beetje in het wiel meerijden. Tja zo'n schema wil ik ook wel. Vanavond meteen eens even met Desmond bellen.

John is al twee maanden bezig met zijn trainingsschema en traint zich helemaal suf. Heeft ook geïnvesteerd in het materiaal en heeft een geweldige Specialized Roubaix gekocht bij Hartman. Maar zijn mooie nieuwe fiets mag van John nog niet naar buiten met dit weer. Onze Joost is goed bezig. Probeert de winter goed door te komen zodat hij straks meteen voorin met de besten mee kan. Tsonge wat heb ik een respect voor Joost. Net 60 geworden en met de jongsten voorin meerijden. Chapeau Joost!  

Miranda rijdt lekker mee. Ze wordt netjes door de anderen een beetje uit de wind gehouden, maar trapt goed mee. De wind is hard waardoor het extra zwaar is als je niet snel in een goede positie zit. Het lijkt vandaag wel of de wind met ons meedraait. We hebben voortdurend wind tegen zo lijkt het. Maar Miranda geeft geen krimp en houdt het twee uur goed vol. Dat ze 's-middags moe maar voldaan op de bank ligt is verdiend. Knap hoor! Fabienne is net als vorig jaar goed aan de winter begonnen. Met de 1000 kilometers van Myanmar in de benen rijdt ze solide mee in de groep. Af en toe op kop sleurend en dan weer soepel invoegend in het peloton. Ze traint zich drie slagen in de rondte met ook al een schema van "The Coach". Ook Fabienne wil deze zomer in het wiel van John kunnen houden bij de beklimming van "Dé Alp".   

Tja en dan Johan. Daar staat ook dit jaar geen maat op. Zeker nu hij een vriendinnetje heeft dat meteen een geweldig trainingsmaatje is. Guusje reed zo'n beetje de hele rit op kop. Super. Ik had het lef om ook nog even naast Guusje te gaan rijden toen ze tegen wind in op kop reed. Gaat ze hele gesprekken met me aan over nieuwe fietsen. Ik kon amper een hele zin in een keer uit mijn mond krijgen en zij fietst dan alsof ze even naar de Albert Heijn rijdt.   

 

  • No comments found