Desmond
Hits: 509

Wind, wind heel veel wind

Eind augustus is normaal gesproken lekker nazomeren.

Toeren op je racefiets door de polder, windje door je haren en met een lekker gemiddelde meer dan 100 kilometer wegtrappen. Nou dat was  afgelopen zondag even iets anders. Er was wel wat wind voorspeld, maar dat was vooral aan de kust. Voor zover ik weet lag de Hoeksche Waard vorige week nog niet aan de kust. Dus even een berichtje in de fiets-App om zondag met onze trouwe fietsmaatjes voor 100+ rondje te gaan.

We zijn met negen dit keer. Onze Johan rijdt in Limburg een wedstrijd en blijft met Guusje meteen een nachtje over, maar Des onze coach is er wel bij. We rijden via een omweg naar het pontje bij Zuid-Beijerland, om vervolgens richting Stellendam te gaan. Ooit eens door iemand geopperd en blijkt bij herhaling een geweldig leuk rondje te zijn. Het waait verdomme hartstikke hard en volgens Fred is het zelfs aanwakkerende wind tot windkracht 7 rond 12 uur. We doen iets verkeerd, bedenk ik me. Het is oostenwind en we rijden nu richting het westen. 

Ook John is er weer bij na vier weken vakantie. Hij stond ’s morgens gewoon te stuiteren dat hij eindelijk weer kon fietsen. Als er één fanatiek is op de fiets dan is het John wel. Tjonge wat een trainingsbeest is dat zeg. Voor de vakantie moest je John bijna van ‘kop’ af slaan. Hij bleef maar sleuren aan het peloton. Maar daardoor rijden we met elkaar wel mooie gemiddelden en worden we met elkaar ook steeds een fractie beter. Ik ben blij dat ik een partner in crime heb gevonden

  • No comments found