Desmond
Hits: 580

MPCoach hoogtepunten 2015

De temperatuur zakt, de bladeren kleuren langzamerhand geelbruin in de ochtendzon

en de laatste professionele wielerkoers is zojuist verreden. De profs gaan met vakantie en vele wielerliefhebbers beginnen de racefiets te verruilen voor een MTB of een oudere winterfiets.

edwin 2


Een mooi moment om seizoen 2015 eens kort samen te vatten en stil te staan bij de gebeurtenissen, en sportieve prestaties.

 

 

 

 

 


 MPCoach.nl  lanceerde dit jaar voor het eerst een langdurig project van 6 maanden. Het doel achter dit project is enerzijds wieleramateurs/liefhebbers mentaal en fysiek zo optimaal mogelijk voor te bereiden voor een klimcyclo, en anderzijds sporters effectief en efficiënt te laten sporten  in plaats van zomaar een rondje zo hard mogelijk rijden. De cyclo waaraan dit afgelopen jaar werd deelgenomen was La Vaujany. WP 20150628 06 27 29 Pro kopieAcht deelnemers gingen het avontuur aan met een persoonlijk trainingsplan en tussentijdse metingen en doelstellingen. Masseur Yvonne van Bommel zorgde zowel in het voortraject als ter plaatse ervoor dat iedere deelnemer weer optimaal kon herstellen of aan de volgende prestatie kon beginnen.

John, Arjan, Rolf, Desmond, Ronald, Johan, Hans, Fabienne

 

 


 Johan van der EijkHP 2015 Johan 2

Twee en half jaar geleden startten we onze samenwerking. Dit jaar had Johan voor een hogere klasse ingeschreven. Vorig jaar sloot Johan zijn seizoen af met een overwinning in de sportklasse. Nu wilde hij acteren bij de amateurs. De gemiddelde snelheid in de koers ligt aanzienlijk hoger dan bij de sportklasse en ook duurt de koers iets langer. Een gemiddelde van 44 tot 45 km/u werd makkelijk gehaald dit seizoen. In de voorbereiding en in testen heeft Johan zich ten opzichte van vorig jaar 7% verbeterd. Doelstelling: in de criteriums top 15 en de wedstrijd een kleur geven. Johan heeft herhaaldelijk bij de beste 10 gereden maar kwam een fractie tekort om voor een podiumplaats te gaan. Ontsnapping opzetten, aanvallend koersen en plekken veroveren in het peloton waren andere speerpunten. Vaak zie je dat er meer meerijders zitten die net hun karretje in het peloton kunnen aanhaken en zo ook anoniem de finish halen. Iedereen weet nu wel wat deze kerel van 1,68 kan.

Volgend jaar…… koersen we voor een podiumplek!


 

HP 2015 GuusjeGuusje Waalboer

Guusje, de vriendin van Johan, is sinds vorig jaar besmet geraakt met wielerkoorts. De eerste gezamenlijke zondagse groepsrit was verbluffend. Alsof we te maken hadden met een mutant. Dit jaar stond in het teken van leren trainen en leren koersen te rijden. Oriënteren en ontdekken. Zo verraste ze zichzelf door op de maandagavond competitie bij DRC de MOL tussen ervaren nieuwelingen en sportklasse renners gewoon in de slotronde te demarreren en eerste te worden. Bij de Hoekse Renners is ze in haar klasse clubkampioen geworden en 20e in een zwaar bevochten dameskoers.

Dit smaakt naar meer, veel meer. Volgend jaar….. wil ik in maart al goed zijn en de Omloop Hoeksche Waard rijden.

 

 

 

 


Rolf

HP 2015 Rolf

 

Rolf had dit jaar een hoofddoel. De hele triatlon van Almere. La Vaujany was maar een subdoel om  zijn fysieke conditie te verbeteren. In een geweldige ambiance heeft hij zijn ware identiteit bevestigd. Mentaal is hij ijzersterk en hij is het bewijs dat door een goed plan heel veel mogelijk is.

 

 

 

 

 

 


 

Sportweekend Limburg

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zijn we met 27 man naar Limburg afgereisd. Dit weekend staat garant voor veel fietsplezier op ieder niveau. HP 2015 LimburgklDe groepen werden ingedeeld op 3 niveaus. Huiskok Geert Maat heeft zich werkelijk uitgesloofd om heerlijke maaltijden voor te schotelen. Jetse van Melick, wielertrainer, ontfermt zich over de beginnende wielrenners om deze veilig de basis beginselen van wielrennen aan te leren. Een stukje ontspanning werd onder andere verzorgd door Hans Buijing, onze Quizmaster. Wederom een geslaagd weekend met uitdagingen, zware trainingen, toerrit maar zeker ook heel veel plezier.


In 2016…… gaan we weer.

Naast deze hoogtepunten heeft MPCoach ook voor Dennis Koppelaar, Henk van Westen en Rob Versteeg persoonlijke plannen mogen maken. Dank jullie voor het vertrouwen. 

  • No comments found