MPCoach wedstrijdseizoen geopend!

De Omloop van Strijen staat bekend als een zware wedstrijd die voor

veel rensters het wedstrijdseizoen inluidt. Zwaar door de onberekenbare weersomstandigheden, zo vroeg in het seizoen, plus het hoge aantal inschrijvingen en een historie met de nodige valpartijen.

Toch heeft talent Guusje haar zinnen op deze wedstrijd gezet. Vorig jaar is het al gaan kriebelen toen ze als toeschouwer aanwezig was en dit jaar staat ze zelf aan de start!

De voorbereiding is tot in de puntjes geregeld. Doelgericht getraind, de nodige tips van de coach ter harte genomen en enkele dagen voor de wedstrijd op de massagetafel gelegen. Zelfs op tijd opgestaan, tot verbazing van de gezinsleden. De motivatie kent geen grenzen ;)

Zaterdag 12 maart. De MPCoach fanclub inclusief (schoon)familie is aanwezig, Guusje heeft alle formaliteiten doorlopen en staat opgesteld voor de start. Weinig wind, veel meiden en gekwebbel in alle talen want de Belgische Nationale Ploeg en British Cycling zijn ook vertegenwoordigd. Niet de minste dus!

strike a pose de echte focus

Vier minuten nog.. de coach vertoont zichtbaar spanning en de meiden hebben volle focus op de wedstrijd. De start! Schoenplaatjes klikken in de pedalen, schoudertjes leunen tegen elkaar en de sliert rensters vertrekt meteen in volle vaart.


Er staat weinig wind, een groot peloton rijdt de eerste ronde en meteen zijn er al een paar afvallers. Guusje rijdt iets achter het midden van het peloton. Naarmate de rondes vorderen, vallen meer dames af en zien we hier en daar wat geschaafde rensters.. helaas toch wat valpartijen kennelijk. De speaker brult dat het tempo omhoog gaat en het peloton verdeelt zich in twee groepen. Guusje blijft in de voorste groep. De coach vindt het midden van de rotonde een goede plek om haar wat aanwijzingen toe te roepen.

De laatste drie rondes rijden twee sterke dames voorop, met zo’n tien seconden voorsprong op het peloton. Onder de afhakers zit een klein groepje met Engelse dames. Vlak voor de rotonde roept een verkeersregelaar “hiero d’r af, rechtdeur over het fietspad en d’n zelfde weg terug!” De dames kijken hem waterig aan, zijn zich niet bewust van fietspaden of de inhoud van de man zijn woorden, nemen de rotonde op een zeer originele manier en verlaten het parcours. Het zal de taalbarrière zijn.

Ondertussen vordert de laatste ronde. De twee voorste dames sprinten met tussenruimte van een meter of tien over de finishlijn, en ook het peloton eindigt in een sprint. Guusje heeft zich in de laatste ronde een flink aantal plaatsen naar voren weten te werken, en vliegt met een grote grijns over de finish. Goed gedaan!

Guusje zegt achteraf dat het gebrek aan wind ervoor zorgde dat alles bij elkaar bleef, en ze maar moeilijk op kon schuiven. Ook had ze wat verder vooraan willen staan bij de start. Ondanks dat kijkt ze met een goed gevoel terug op de wedstrijd en vat samen: “het was een belangrijke ervaring en ik heb vertrouwen in de komende wedstrijden!”  

evaluatie

  • No comments found