Yvonne
Hits: 507

Johan komt eraan!

Werkendam - Maandag 28 maart, 2de paasdag.
De weervoorspelling zijn

niet goed: code oranje, windstoten t/m 100km/u en kans op neerslag. Ideaal om een dagje naar de woonboulevard te gaan. Maar niet voor een paar Molamateurs. 2de paasdag is traditiegetrouw de ronde van Werkendam. 4 amateurs en een paar sportklasses stonden vandaag aan het vertrek van deze koers.

10 minuten voor de start laten de weergoden nog even van zich horen. De hemelsluizen gaan nog even open zodat het parcours er zijknat bijligt. Gelukkig staat er windkracht 6 waardoor Dennis, Bas, Johan en Youri met een stralend zonnetje alsnog kunnen starten. Direct na de start volgt er een chicane, gevolgd door een dijk van 750m lang met de wind pal op kop. Solo aankomen zal moeilijk worden vandaag. De de afdaling van de dijk volgt er een recht stuk van 650m pal voor de wind. 

Johan weet zich goed van voren te handhaven en komt direct na het 3-rondeklassement in de kopgroep terecht. Uiteindelijk wordt dit de definitieve kopgroep van 9 man. Na 50km koers sluit de kopgroep aan bij de staart van het peloton. Zij rijden direct door naar de kop. Dennis en Youri pikken hierbij aan zodat ze gelijk weer van voren zitten voor het gevallen ze de laatste ronde krijgen. In de bocht voor start-finish geeft Dennis gas. Youri en een andere renner sluiten aan. Op de streep krijgen ze direcht de bel voor de laatste ronde. Doorrijden is dus noodzaak. Uiteindelijk weten ze nog net het sprintende peloton voor te blijven en worden als 17de en 19de geklasseerd. 

Johan kreeg helaas de laatste 5 rondes last van kramp in de koprgroep. De harde wind blijkt toch zijn tol te eisen. Met de kramp in de benen wordt Johan toch zeer netjes 8ste! De eerste top-10 notering is al binnen! Helaas waaide het voor Bas te hard waardoor hij het peloton moest laten gaan.


Johan: 8
Youri: 17
Dennis: 19
Bas: 71

Door Youri Deelen

Bron: klik

  • No comments found