Yvonne
Hits: 520

Ronde van Lekkerkerk

Hemelvaartsdag, 5 mei 2016. De hemel laat zich van zijn beste kant zien, het is een

zonovergoten dag en in Lekkerkerk start de jaarlijkse wielerronde. Johan en Jelle aan de start. Met nog een stuk of 85 stoere mannen maar die kennen we dan weer niet bij naam.

Bij aankomst tettert Mels al luidkeels door de speakers. Wonderlijk, die man is een spraakwaterval met maximaal drie seconden rust. De MPCoach hangout-plek is altijd in de buurt van de finishlijn, en daar staat dan ook een fanatiek, licht gespannen groepje supporters: familie, vrienden, en de coach, die met een bekende op de pont stond, namelijk Lucinda Brand!

De wedstrijd is inmiddels halverwege, en zo ook Johan en Jelle in het peloton. Naarmate de rondes vorderen, werkt Johan zich naar voren  toe. Het is een zwaar parcours, met de nodige letterlijke hobbels, dankzij nieuwe bestrating die in fases wordt aangelegd. Bij de finish liggen de klinkertjes recht, maar op andere stukken stuiteren de mannen in het rond.

Enkele rondes verder is Johan weer opgeschoven, maar Jelle uit beeld, helaas blijkt dat hij uitgevallen is door materiaalpech.

Dan komt een groepje van vier mannen de bocht om suizen. Zij hebben het peloton achter zich gelaten en Johan zit erbij! Volgens Jelle zijn de andere drie hele sterke renners die elke week wel ergens voor de overwinning strijden. Met strakke gezichten weten ze de afstand ronde na ronde vast te houden en te vergroten. De spanning stijgt, met nog een ronde of 6 te gaan. Het valt niet mee om Johan aan te moedigen tussen Mels zijn babbels door, maar met de beste bedoelingen wordt er toch van alles naar hem geroepen. De bel.. de laatste ronde! Door de speakers schalt dat Johan het tempo van de kopgroep nog wat verder opjaagt en na een flitsende sprint eindigt hij zelf als vierde, een super prestatie, daar zijn coach en fans het roerend over eens. 

Johan heeft aardig moeten afzien, maar is zelf tevreden met deze prestatie. In zijn woorden:” ik ga flink herstellen, en op naar de volgende!”  

 

  • No comments found