Yvonne
Hits: 510

En dan regent het... podiumplaatsen!

De afgelopen weken hebben talenten Rolf en Johan het podium gehaald! Rolf

heeft op 10 mei de tweede plaats veroverd in een tijdrit voor het Clubkampioenschap van zijn vereniging. De rit ging over 10,8 kilometer, wat Rolf reed met een slopend gemiddelde van maar liefst 42,9 kilometer per uur.

Rolf TT CK

Johan is op 14 mei tweede geworden in Rijsoord, en op 16 mei na een vroeg begonnen strijd zelfs eerste in Maassluis tijdens de District Kampioenschappen! Waardoor hij zich kampioen mag noemen bij de amateurs voor Zuid-Holland.  

Komt het succes deze heren zomaar aanwaaien? Nee, verre van.. Rolf heeft na zijn eerste hele triatlon gezegd: “ik was degene die heeft gezwommen, gefietst en gelopen maar we hebben dit met zijn drieën volbracht”.  Ook Johan bedankte na zijn eerste plaats het team dat achter hem staat, Desmond Buyk van MPCoach.nl en Yvonne van Bommel van massagepraktijk PhysicalTouch.

Coach Desmond licht een tipje van de sluier op: “voor succes is het belangrijk om de juiste training te doen. En ook op het juiste moment. Dat is soms afzien, maar daarin zit de progressie. Door het meetbaar maken van resultaten kan ook heel direct worden ingespeeld op de trainingsvormen”

Yvonne is zowel sportmasseur als sporttherapeut. Dat houdt in dat ze gezonde mensen behandelt (het gebied van de masseur) maar ook klachtgericht kan werken, met meer technieken dan alleen massage van spieren. Voor aanvang van een behandeling worden belasting en belastbaarheid besproken. Yvonne licht toe: “blessures worden voorkomen door regelmatig onderhoud. Als het herstel niet volgens plan verloopt kijken we met zijn drieën naar de mogelijke oorzaken en dat werkt goed”.  

Naast het fysieke is het ook van belang dat de sportmannen mentaal flexibel genoeg zijn om tijdens een wedstrijd in te spelen op de omstandigheden. Gezien de resultaten zit dat wel goed! Coach Desmond houdt na iedere wedstrijd een evaluatie.

Maar.. hoe dan ook, het zijn de mannen zelf die het uiteindelijk waar moeten maken, en de coach en masseur zijn trots op wat er tot nu toe bereikt is!

Alleen al die bloemen, wat moet een mens daarmee? Johan heeft de oplossing, met een vriendin, zus, moeder en schoonmoeder is er altijd wel ergens een vaas leeg. 

772b596328bdef6dc92f7667edcbaa15

  • No comments found