Yvonne
Hits: 558

MPCoach atlete Seuterloopt!

Het dorp ’s-Gravendeel kent een jaarlijkse feestweek met sportieve, gezellige en sociale evenementen. Een onderdeel daarvan is de Seuterloop, een loopwedstrijd met afstanden van 5 en 10 kilometer.
 
Dit jaar ga ik vriendin Astrid aanmoedigen, de vrouw van MPCoach himself. Astrid gaat voor de 10 kilometer, een mooie afstand in haar voorbereiding op een triathlon. Want MPCoach traint -met succes- niet alleen wielrenners, maar ook een aantal triatleten.
 
Zo’n tien minuten voor de start worstel ik me door publiek en bekenden. Ik tref Astrid en de coach aan in de buurt van de start. “En, zenuwen?” vraag ik aan de coach. “Nou, best wel”, is zijn antwoord. “Ik bedoel eigenlijk Astrid?”. “Oh.. ja, nee, die nauwelijks”. Inderdaad, ze maakt een rustige, geconcentreerde indruk. Een kletspraatje, een bemoedigend woord, en al snel loodst de speaker de sporters naar de start. Ik voeg me bij de fanclub bestaande uit een vader, een moeder, een tante en een dochter.
 
Het startschot! De grote groep dribbelt weg. Het eerste rondje is om de kreek. Coach Desmond kijkt naar het scherm van zijn telefoon, waar een melding verschijnt als Astrid met haar chipje de registratie passeert. Hij mompelt iets onduidelijks op een goedkeurende toon.
 
De volgende ronde is langer, en de sliert lopers valt uit elkaar, maar Astrid wordt al snel gespot en stuift langs ons met een high five. Desmond schudt zijn telefoon op en neer, en zegt “zou dat wel kloppen joh?”. Bij eerdere metingen liep ze deze afstand in ruim een uur, en als dit tempo blijft komt ze zeker tien minuten sneller uit dan die bewuste keer.
 
Bij iedere volgende ronde staat coach Desmond enthousiaster te stuiteren en roepen dat zijn vrouw zichzelf en zijn verwachtingen overtreft. Astrid rent ondertussen even vrolijk door, en stormt na de laatste ronde op een grouphug af. Yes, 00:54:57, een perfecte tijd en ruim meer dan die tien minuten sneller. Plaats 22 van 45 vrouwen, en plaats 173 van de 223 deelnemers! Heel goed voor een eerste loopwedstrijd! Gefeliciteerd Astrid en trotse coach!
  • No comments found