Desmond
Hits: 535

Rolf succesvol tijdens Almere challenge

Zondag 13 september jl. heeft Rolf met succes zijn eerste hele triatlon volbracht. Met een eindtijd van 10:40:54

verzekerde Rolf zich, tussen het nationale en internationale profgeweld, van een 109de  positie in de algemene rangschikkin

foto 3

g van de 448 deelnemers. Vroeg in de ochtend vertrokken 448 avonturiers aan een zware lichamelijke en mentale beproeving in het koude water van Almere. Na 1:14:22 k

wam Rolf als 233ste uit het water om aan zijn meest geliefde onderdeel tijdrijden een vervolg

te geven. Rolf begon in te lopen op zijn voorgangers. Er stond een flauw windje. De eerste ronde ging geweldig. Via een speciale app kon je zijn gemiddelde zien toenemen.

Op 120 km had hij een gemiddelde van 38,5. Echter begon de tweede ronde een verval op te treden. “Tegen de wind kreeg ik mijn snelheid niet meer boven de 32 km/u en voelde ik mijn krachten verzwakken” vertelde hij. Met een gemiddelde van 35,4 km/u kwam hij aan bij het laatste onderdeel, de marathon. Gesterkt door zijn vrouw, kind, begeleidingsstaf en de voortreffelijke sfeer en ambiance moesten er 7 ronden van ruim 6 km worden gelopen. Een mooi parcours waarbij iedere triatleet door het parc ferme en de arena werd onthaald als ware gladiator van het laatste uur. Duizenden toeschouwers waren op het spektakel afgekomen om deze helden te steunen. “De eerste ronde kon ik mijn gemiddelde loopsnelheid nog halen. Maar al snel moest ik toegeven op het schema dat ik in gedachten had.”

“De tweede ronde dacht ik nog aan opgeven”, vertelde Rolf. “De doelstelling van tien uur haal ik toch niet meer”. Een golf van emotie gaat er door je heen wanneer je dreigt op te geven. Waar doe je goed aan. De mannen worden van de jongens gescheiden wanneer je op het punt staat belangrijke keuzes te moeten maken. Rolf is onuitputtelijk en soms over-enthousiast. Soms kan dat leiden tot een deceptie. In dit geval tot succes. Na een snelle mindset besloot hij de laatste 5 ronden te overleven, en had hij een nieuw doel. Gewoon de hele triatlon uitlopen, met zijn dochter de arena in en onder de erehaag de welverdiende medaille in ontvangst  nemen.

HP 2015 RolfHet behalen van de hele triatlon was het ultieme doel. Mpcoach.nl,  PhysicalTouch (sportmassage) en Rolf zijn 8 maanden geleden dit project gestart. Rolf had tot dan toe geen ervaring met zulke immense afstanden. Een project en een proces met zijn ups en downs. Wie denkt dat het behalen van een doelstelling een lineaire lijn is komt bedrogen uit. Het proces lijkt soms meer weg te hebben van een slecht wegdek met gaten en kuilen in Nepal. Net als in de maatschappij kom je onderweg tijdens het proces obstakels tegen. Intensiever of meer trainen dan gevraagd wordt, met als gevolg een blessure, een zware valpartij tijdens een wielerevenement in Frankrijk en twee weken voor de wedstrijd flinke diarree zorgden in de aanloop voor de nodige aanpassingen. 

Zoals meneer Smeets het kan verwoorden: “Mag je met dit resultaat blij zijn? Ja dat mag je”. Bedenk dat de meeste triatleten (semi/profs) die gemiddeld 20 tot 30 uur per week trainen, er ook volledig van en voor kunnen leven. Rolf heeft een gezin en een fulltime baan. Wij hebben voor dit project hier per week 10 tot 12 uur aan besteed en voornamelijk zijn persoonlijke leefsituatie goed bekeken. Trainen is continu een spel tussen de belasting en belastbaarheid, en tussen effectiviteit en efficiëntie. Niet klakkeloos zomaar wat doen en schema’s van internet downloaden. 

foto 1

“Ik kijk nu al uit naar volgend jaar. Een kwart of een halve. Stiekem heb ik de Ironman over twee jaar in gedachten.

 

En nu…

Eerst maar weer eens meer tijd voor mijn gezin coach….tot volgend jaar!”

 

  • No comments found