Op een mooie zaterdag

Zaterdag 3 september vond de triathlon Binnenmaas plaats, waar Rolf en Astrid aan hebben deelgenomen

. De weersvoorspelling bleef tot op het laatste moment wisselvallig. Zonnig of bewolkt, neerslagverwachting 10%,  50%, 30%. Alleen de temperatuur zou in vergelijking tot vorig jaar 6 graden warmer zijn. Wat mooi is voor het zwemmen en fietsen,  maar iets te warm was voor lopen. Het werd tenslotte een zonovergoten warme dag met twee hele mooie prestaties als resultaat.

Rolf wist zich met een persoonlijk record zwemmen te verbeteren naar 17:44. Snel door naar zijn sterkste onderdeel: fietsen. Via insiders kreeg de coach te horen dat Rolf pech had met zijn fietsschoen en zodoende 30 sec verloor. Hij had een indrukwekkende inhaalrace en kwam als 6e overall het parc fermé binnen om als 5e het parc weer te verlaten voor het slotakkoord, 10 km hardlopen. Ruim 3 minuten sneller raffelde hij de 10 km af in 41:42. Eindresultaat 7e overall en 4e binnen zijn leeftijdscategorie en 1e als snelste fietser van de dag. Zo won hij de fietserswisselbokaal met een gemiddelde van 41,22 km per uur.

WhatsApp Image 2016 09 04 at 17.43.02

Astrid Buyk, de vrouw van (de coach) volbracht haar eerste 1/8 triathlon op indrukwekkende wijze. Na amper 4 maanden training finishte ze de 1/8 triathlon op 1:21:41. Tussen al het divisiegeweld waar ook veel recreanten meededen ontsteeg ze haar verwachtingen. Zwemmen blijft voor de meeste triatleten het lastigste onderdeel. "Snelheid zit er nog niet in", zei ze. "Als ik maar technisch borstcrawl kan blijven zwemmen". En dat deed ze. Op driekwart van de 108 vrouwen kwam ze uit het water. Na een wissel die soepel en snel was, startte ze aan haar 20 km tijdrit op de fiets. Familie en vrienden hadden zich langs start-finish geplaatst om haar aan te moedigen. Ze had zich gewoonweg een weg naar voren geramd en kwam van de dames als 16 over de start-finish voor de afsluitende 5 km. Waar ze knap stand hield.

WhatsApp Image 2016 09 04 at 17.43.17

 

Resultaat 10e in de leeftijdscategorie 20-40 jaar. En 109e van de totaal 226 deelnemers, mannen en vrouwen. Met als toppunt 3e snelste tijd van de 86 deelnemende vrouwen.

Rolf en Astrid van harte gefeliciteerd met jullie (persoonlijke) overwinning!

Guusje reed, na de meerdaagse in België van vorige week, in Abbenbroek een fantastische koers. Ze heeft haar vorm kunnen meenemen en werd vandaag uitstekend 4e in dit criterium. In de slotronden koos ze de aanval en probeerde weg te rijden, wat aanvankelijk lukte. Echter waren er 3 dames van de selectie die haar aanval pareerden en haar nipt voorbleven.

Ook Guusje van harte met deze prestatie! 

  • No comments found