Yvonne
Hits: 526

NK Politie Triathlon

Op 10 september vond het NK Politie Triathlon plaats, een week na Triathlon Binnenmaas.

Voor Rolf is deze triathlon in Spijkenisse één van de doelen van dit jaar. Daarom is zijn training hier ook op afgestemd, net als de overige voorbereiding zoals massage en genoeg eten en drinken.

Omdat ik niet alleen enthousiast supporter maar ook toegewijd masseur ben, kreeg ik ”inside information” de afgelopen maanden. Zoals de stille wens voor een top tien-plaatsing bij deze wedstrijd. Ambitieus, maar de coach kennende, ook een realistisch doel. Anders beginnen de mannen er niet eens aan.

Het zonnetje schijnt, de voorspelling is 25 graden en droog en Spijkenisse is in de buurt dus karren maar. Rond kwart voor 11 arriveer ik bij het terrein. Toevallig staan Rolf, vrouw en kind op de parkeerplaats uit te laden en door een open raampje groeten we elkaar. Ik parkeer, loop terug en Rolf groet me nog een keer. Okee.. met de wedstrijdfocus zit het wel goed als de eerste groet al vergeten is!

We wandelen naar de ingang, waar we bruut uit elkaar gehaald worden. Deelnemers en publiek hebben een eigen ingang. Geeft niet, we hangen een poosje rond bij het tentje van Triathlonvereniging Hoekse Waard voor een babbel met de atleten van de derde divisie. Rolf maakt ook deel uit van dit team, maar vandaag niet. Het team kan promoveren naar de tweede divisie als ze hoog genoeg eindigen. Spannend!

Na een half uurtje kuieren we naar de start van het zwemmen. Het divisieteam plonst net het water in en Rolf is bezig met zijn voorbereidingen. We zien het team inlopen op grootste rivaal Rijnmond, dat is een lekker begin. De grote groep waar Rolf aan deelneemt, mag inmiddels ook het water in. Door het hek moedig ik Rolf nog aan:”beetje opschieten onderweg he!” “Komt goed”, antwoordt hij. En na het zoveelste onverwacht harde starts

chot (tja.. politie en schieten) komt de groep in beweging.

Rolf NK water

De gele badmutsen zijn snel uit beeld verdwenen . In het gezelschap van meer familie van Rolf, en triatleten van de vereniging wachten we af. De divisiewedstrijdmannen vliegen langs en haasten zich richting fiets. Sneller dan verwacht komen de eerste gele badmutsen het water uit, even later ook Rolf, die al rennend een sportief elleboogje uitdeelt aan een man die hem voor de voeten loopt. Go, go, go! Een snelle wissel, en we zien Rolf aan de overkant van het water op zijn tweewielig kanon uit zicht verdwijnen.

Tijd om richting loopparcours te gaan. Ondertussen is het team gefinisht, ze hebben Rijnmond ingehaald met fietsen, en de afstand verder vergroot met lopen, en zijn eerste geworden! De prijsuitreiking, champagne die alle kanten op spuit en na dit feestje haken ze aan bij onze hangplek langs het parcours. Daar hebben zich inmiddels ook buren van Rolf bij de groep gevoegd en na nog een snelle wissel begint hij aan het loopgedeelte. Gefietst als een malle, want hij bezet de tweede of derde plaats op dit moment!

Coach Desmond, die er niet bij kon zijn vandaag, informeert via appjes regelmatig naar de voortgang. Waar zouden we zijn zonder onze telefoons vandaag de dag? Halverwege een appje kan ik net op tijd de camera activeren want daar komt Rolf al aan! Hij loopt niet heel soepeltjes en achteraf bleek dat ook het moment te zijn geweest waarop hij zich afvroeg wat normale mensen eigenlijk doen op een zaterdagmiddag. Maar opgeven staat niet in zijn woordenboek dus onder ons geroep en geklap rent hij verder en passeert ons nog een keer. Volhouden, roadrunner!

Rolf NK roadrunner

We verplaatsen ons met de hele groep richting finish en omdat het verslag al lang genoeg is, kan ik samenvatten dat hij daar als tweede van zijn klassement over de lijn komt. Superprestatie! Met een tijd van 2:04! Zelf is hij tevreden, met een paar kanttekeningen maar dat siert iedere wedstrijdsporter, dat de lat net een tikkie hoger ligt als je kijkt naar wat er beter kon. Ondertussen heeft hij sterke atleten, onder andere uit de eredivisie achter zich weten te laten, dus ik zeg: vele verwachtingen overtroffen! Voorlopig maar genieten van de roem van het podium, de barbecue met de buren en weer herstellen voor de volgende twee uitdagingen van dit jaar! Top gedaan, Rolf!  

Rolf NK podium Rolf NK finish fb

 

  • No comments found