Jo-Ellen
Hits: 516

Jo-Ellen Start2Tri 2016 deel 2

Het indrukwekkende verhaal van Jo-Ellen Schotman-Luft startte met het eerste deel. Het vervolg en laatste deel:

3 september. Het is zover. Triathlon Binnenmaas. Hard voor getraind, met veel nadruk op het zwemmen en fietsen, wat nieuw voor mij was. Mijn hoofd was helaas ergens anders en was best moe, dag ervoor afscheid mogen nemen van oma en daarna nog een feest, dubbel gevoel allemaal. Half 2 ‘s nachts naar bed.

Geen goede voorbereiding dus, maar het is niet anders. 100x de tas ingepakt. 100x naar de wc… Spannend, spannend… (zenuwachtiger dan in Rotterdam). Water was rond de 20 graden, dus wetsuit mag. Twijfel twijfel…. Wel of geen wetsuit. Zag goede zwemmers (bijna) allemaal hun wetsuit aandoen. Toch maar aandoen dus. Ach ben toch een koukleum. Voorzichtig ga ik het water in.              

 “Let op je ademhaling Jo, rustig aan”. Ineens klonk het startschot. Was blij dat ik achteraan lag in het water. Het was even wachten tot ik kon doorzwemmen. Was erg verbaasd, zo goed ging het! Ik voelde dat ik meters maakte. Bijna iemand omver gezwommen (sorry). Ik zag Annemarie nog, en dacht “Yes! Ben goed bezig!” Helaas verloor ik mijn neusklem, en even was er paniek, “maakt niet uit, ik ben er bijna”.

Snel rennend het pak uit. Wissel ging ook vlotter dan in Rotterdam, zelfs met een stukje rennen met de fiets voor ik erop mocht springen. Het ging super, ik kon de hele weg in mijn ligstuur hangen, hier en daar een stuurfoutje. Ik wilde het binnen de 45 min halen maar dat ging het net niet worden. De tijd was 48.42 min maar op mijn horloge was het ook 21 km. Snel van de fiets afstappen….

Met trillende beentjes (oei dat was nieuw) naar het Parc Fermé. Stukje rennen, wandelen. Eindelijk fiets in het rek, helm af. Hardlopen ging dit keer pittig. Ik wilde graag het tempo van 6 halen. Maar mag al blij zijn met 6:30, dat kon ik redelijk volhouden. Eerste ronde gehad. Nog 1 te gaan. De hele fanclub van Team Schotman was er ook. Kom op mama, loop eens een beetje door joh! Fijn hoor, kinderen. Bij de waterpost toch even gedronken want het werd warmer en warmer.

En yes! Binnen in 1:42:25 dat is ongeveer 18 min sneller dan in Rotterdam!

Trots, en al snel bezig om plannen te maken want in 2017 wil ik me uiteraard verbeteren.

Jo Ellen 2

  • No comments found