Desmond
Hits: 510

Supersunday: Teamspirit TVHW dames 2e divisie

De Triathlonvereniging Hoekse Waard heeft dit jaar, naast de heren, een damesteam aan de start staan.

Een groep enthousiaste dames hebben een aantal wedstrijden onderling verdeeld. De kick-off was dit weekend tijdens de Supersunday in Arnhem.

Er werd met een groep van 4 dames 500 meter gezwommen, 20 km gefietst en 5 km hard gelopen. 

Arnhem TT zwemmen 1Arnhem TT zwemmen 2

Het parcours was heuvelachtig, wat het voor niet-klimmers zowel fietsen als hardlopen altijd lastig maakt. Op een vlak parcours heb je aerodynamisch voordeel. Echter heuvelop moet iedereen zijn steentje bijdragen. Emilie, Jolanda, Sandra en Astrid beten de eerste lastige wedstrijd de spits af. In de aanloop naar deze wedstrijd toe heeft MPCoach met twee clinics het waaierrijden geoefend, de dames van een aantal technische tips en tricks voorzien en tactiekvormen besproken. Het druist tegen de natuur in om te ‘plakken’ op een band, wat vaak ook op mentaal vlak weerstand biedt. Je moet strak kunnen sturen en elkaar kunnen vertrouwen.

Arnhem TT fietsen 1Arnhem TT fietsen 2

Tijdens de wedstrijd was het toegestaan met 3 van de 4 dames over de finish komen. Echter, damesteam TVHW was vastberaden. “We hebben er samen voor getraind, we coachen en helpen elkaar tot het einde”. “We willen allemaal de finish bereiken”.

Arnhem TT lopen

Zodoende gaf Jolanda, de sterkste zwemster, Astrid bij de keerpunten een duwtje in de rug, zorgde Astrid voor 20 km kopwerk bij het fietsen, en sleurde iedereen elkaar met lopen heuveltje op en heuveltje af de Arnhemse bossen door. Elkaar duidelijk coachen wanneer iets te hard of te zacht ging, wanneer er op of teruggeschakeld moest worden.

Arnhem TT finish

 

 

Het eindresultaat… een voldaan gevoel, allen een eindtijd van 1:23:44 en sportmassage van PhysicalTouch om het herstel te bespoedigen.. Het volgende team van TVHW staat klaar om een mooi sportief vervolg te geven! 

  • No comments found