Desmond
Hits: 637

Elite….. Elite…. Elite…… Johan en Guusje

MPCoach staat voor effectief en efficiënt trainen om het maximale rendement eruit te halen.

Johan van der Eijk, renner van DRC de Mol en oud-voetballer, startte een aantal jaar geleden met wielrennen. Eerst was het ervaring in de sportklassen opdoen, waarna hij met één overwinning op zak besloot een trede hogerop te gaan, naar de amateurs. Daarin excelleerde hij in criteriums met een aantal podiumplaatsen en reed hij veelvuldig in de top 5. Dit was de bevestiging om een plaatsje op te eisen in het elite-peloton, waar het niveau aanzienlijk hoger is en er regelmatig ook tussen de pro continentale ploegen wordt gekoerst.

Elite Johan

Na een intensieve trainingsperiode is de tijd aangebroken voor de eerste koersen in april. Al snel kwam de bevestiging.. “ik heb goede benen en ben nog nooit zo sterk geweest”. De inspanningstesten en veldtesten wezen dat al uit. Ook de trainingskoersen tussen zeer sterke ervaren eliterenners van DRC de Mol zijn met een overwinning en een tweede plaats een mooie opsteker.

elite Johan finishElite Johan koers Mol

 

Echter gooide materiaalpech tijdens voorjaarsklassiekers een aantal keer roet in het eten, waardoor koersen niet konden worden uitgereden. Tijdens Koningsdag, een criteriumronde van ‘s-Gravendeel in de Hoeksche Waard, werd er een sterke koers gereden. Johan waagde het om na 30 km in de aanval te gaan en het gat te dichten naar de koplopers. Helaas lukt dit niet en besloot hij zich terug te laten zakken in het peloton. Een aantal kilometers later begon het peloton in stukken te breken op het moment dat hij bijna achteraan reed.  Vervolgens volgde er een verbazingwekkende inhaalrace zoals bijna alleen Max Verstappen dat in de formule 1 kan. Renner voor renner en groep voor groep haalde hij terug totdat hij 15 km voor de finish in de eerst achtervolgende groep terecht kwam. Uiteindelijk besloot hij deze ronde met een keurige 12e plaats.

Ook Guusje (18) is haar 3e jaar gestart. Ook zij rijdt bij de Elite. Wat is dan leuker, dan af en toe schouder aan schouder te rijden tussen de profs, met tweevoudig Nederlands kampioen Lucinda Brand of Kirsten Wild. Guusje is een oermens. Geweldig sterk en ze beschikt over enorm veel power waarmee ze veel ervaren mannen het nakijken geeft. Nu is het belangrijk om van een 1.6 motortje met een turbo een dikke 3 liter te maken zodat de turbo ook in de finale gebruikt kan worden. Elite Guusje Lucinda

Net als Johan kende Guusje  materiaalpech. Een lekke band tijdens een klassieker in België stopte haar race eerder dan verwacht. Ook kwam ze tot de ontdekking dat af en toe een koers tussen de profs iets anders is dan een wedstrijd tussen de nieuwelingen. Na de neutralisatie gaat het zo hard dat je vooraan moet beginnen. Het breekt snel en je zit zo in een groep achter de sterksten van de koers. Letterlijk vechten voor je plaats. Wanneer het breekt en je ver van achter koerst wordt een hele groep snel uit koers gehaald. Guusje leert snel. Tijdens de ronde van Gelderland maakte ze goed gebruik van ervaren renster uit de wielrenstal van Jan van Arckel. Gegroepeerd rijden en gebruik maken van elkaars sterkte punten. Zo reed ze sterk van voor en zat ze voor de breuk waar ruim 60 rensters moesten afhaken. Een groep van 65 rensters stevende op de finish af waar ze een fortuinlijke 42e plaats behaalde. "Meer zat er niet in", zei ze. "Ik had trek en geen energie meer. Te weinig gegeten in een koers van ruim 147 km."

elite Guusje team

 Dit jaar is een jaar van trainen, koersen, ontdekken en veel ervaring opdoen. Het seizoen is net begonnen en er komen genoeg koersen waarbij een mooi resultaat in het verschiet ligt.. voor beiden.

  • No comments found